Oficiální závody agility "Mikulášský Probluz cup"

07.12.2014 19:00

Dnes jsme vyrazily do Dolního Přímu nedaleko Hradce Králové zakončit náš agilitní závodní rok. A jak se později ukázalo, tak velice úspěšně... Dopoledne zde probíhaly dvojzkoušky pro A1 týmy a my ostatní jsme mohli přijet až odpoledne na dva otevřené běhy (jumping a agility), které se také počítali do Mistrovství republiky beauceronů. Prostorné parkury, s ohledem na velké beaucerony, stavěla Alice Boháčová a v kategorii L se nás sešlo 19 týmů. 

Po příjezdu a prezenci už byl postavený první parkur - jumping. Proběhly prohlídky a běželo se ve velikostním pořadí S - M - L. V parkuru bylo jedno místo na pohlídání si psa, jedno (se dvěma tunelama), které jsem nevěděla, jak vyřešit a nakonec šla "na sraba" s "francií", jinak to byl krásný, prostorný, běhavý parkur. Ruby běžela velice rychle, pozorně, bohužel se na písku odrážela jako na trávě a shodila dvě laťky. Tyto dvě chyby nás s postupovou rychlostí 5,19m/s posunuly až na 8. místo. Po doběhu všech týmů se parkur přestavěl na agility a mohla začít prohlídka. 

Agility se běželo v opačném pořadí, a to L - M - S. Parkur to byl opět běhavý, začínal skočkou a čtyřmi tunely, po slalomu se pes musel stáhnout "tak akorát", aby běžel, jak má a téměř na konci byla pastička s cílovou skočnou, která se nešla a běželo se do tunelu. Ruby běžela opět velice rychle, pozorně, všechny zónovky proběhla bez chyby, jen já jsem ke konci už nestíhala a vysílala ji a doufala, že je již tak zušená a zvládne to. Doběhly jsme s čistým během a postupovou rychlostí 4,95m/s na 1. místo! Tento běh jsme čistě doběhly jako jediný tým a z 19. týmů se 14. týmů diskvalifikovalo. Po doběhu všech týmů následovalo vyhlášení, kde mi paní rozhodčí při gratulování pochváila naší práci a říkala, že je Ruby úžasná (a já s ní samozřejmě souhlasím).

Z obou běhů jsem měla velice dobrý pocit, Ruby běhala nádherně rychle, měla odložení (i když jsem neriskovala, jako na trénincích a vypouštěcí povel jsem dávala raději dřív, než vystartovala sama) , úžasně rychlé slalomy a prostě se mi dobře běhalo! Teď nás čeká od závodů zimní pauza a na jaře v plné síle nanovo!

VIDEO