Oficiální závody agility "OPSION 036"

24.08.2014 20:00

Dnes jsme vyrazily na trojzkoušky agility již potřetí do krásného prostředí Havlovic, kam se rády vracíme. Opět, jako minule, zkoušky posuzovala paní rozhodčí Michaela Glossová. Prezence probíhala podle kategorií, mohly jsme si tedy pospat a jet až na půl dvanáctou. Ráno i celou cestu pršelo, ale počasí se naštěstí umoudřilo a nakonec jsme to "schytaly" jen na poslední běh. Jeli s námi i rodiče, ale vzali si s sebou kola a krátce po příjezdu do Havlovic udělali něco pro své zdraví a jeli 50km zpět na kolech. Na místě jsme s holkama (Kristýnkou a Klárkou) postavily stan, přinesly si všechny věci, podívaly se na zbytek běhů jedniček, šly k prezenci a už se stavěl náš první parkur. 

První parkur byl (jako oba další) krásně běhavý, tím hůř pro moje plíce a hlas ke konci běhu a obsahoval všechny zónovky. Začaly jsme s krásným odložením, spin mohl být spinem a ne tím odfláknutým čímsi, Ruby se málem sklouzla z nástupky lávky, ale ustála to, zóna byla, ale ne zastavená, jedna shozená laťka a zónu na áčku bych nám s klidným srdcem mávla. Doběhly jsme tedy s jednou chybou, postupovou rychlostí 4,07 m/s, nejrychlejším časem na 2. místo a známku výborně.

V druhém běhu se mi nelíbily dvě pasáže, ale obě jsme nakonec zvládly. Odložení spíše nebylo, spin jsem klasicky opět odflákla, jedna shozená laťka, skočená zóna na áčku. Ruby jsem si tam hodně hlídala a nestihla tak otočku před ní a ona mi přeběhla za zády do špatné díry tunelu, tedy diskvalifikace. Konec byl stejný jako u prvního parkuru, ale já udělala zaačátečnickou chybu. Nic se pro Ruby nezměnilo, poslední dvě skočky jsme doběhly jako by to tak mělo být. Podle mě to byl náš nejrychlejší běh dne, ale postupovou rychlost se opět nedozvíme. 

Třetí běh byl již za deště (kerý před koncem eLek zase skončil). Skočená zóna na áčku, jedna shozená laťka. Jednu pasáž se třemi skočkami jsme si s holkama procházely hodně dlouho a přemýšlely nad ní. Já si byla jistá, že stihnu dvě francie za sebou, bohužel jsem stihla jen jednu a Ruby byla rychlejší, než jsem si představovala, tak jsem ji poslala před sebe a přebíhala za ní. Doběhly jsme tedy se dvěmi chybami, postupovou rychlostí 4,24 m/s na 6. místo a na známku velmi dobře.

Z dnešních závodů mám  (i přes nesplněnou postupovou zkoušku do trojek) velice dobrý pocit, organizátoři opět nezklamali a předvedli, že pořádání závodů zvládají na jedničku s hvězdičkou, na posekaném trávníku se parádně běhalo, výsledky jsme věděli téměř okamžitě a po všech bězích následovalo vyhlášení. Ruby byla rychlá, vnímala, měla úžasné náběhy do slalomu i slalom samotný, hojdu, první odložení... I nadále budeme trénovat dložení, zóny (hlavně na áčku a zastavení na lávce) a mé vedení, abych to Rubče příště nezkazila. A velice rády zase někdy do Havlovic přijedeme!

VIDEO