Dovolená Krkonoše

09.09.2013 19:00

Ve dnech 6.9. - 9.9.2013 jsme se s rodinkou vydali na dovolenou do Krkonoš (penzion Sedmikráska v Dolních Lysečinách). Penzion se nacházel v pěkném a příjemném prostředí a my měli na 4 dny naplánováno spoustu výletů po blízkém i dalekém okolí. 

Hned první den jsme se rozdělili na dvě skupiny, my (já, Martin a Týna - sestřička s přítelem) jsme šli na Sněžku a druhá skupinka složená z rodičů a Ruby (jelikož ti tam byli před necelým měsícem) se vydala na 12km tůru z Pece pod Sněžkou na Velkou Úpu a přes Janovy boudy a Růžohorky zpět do Pece. Další dny jsme již absolvovali všichni dohromady. 

Druhý den jsme se vydali na kratší (8km) trasu z Dolních Lysečin k Lysečinským boudám a přes Albeřice zpět do penzionu. V Albeřicích jsme se chtěli najíst, ale v proslulé restauraci s příjemným personálem měli zavřeno. Hlad jsme vydrželi a najedli se až v hospůdce blízko našeho "bydliště".

Třetí den jsme autem dojeli do Špindlerova Mlýna a lanovkou vyjeli na Medvědín. Odtud jsme vyšli na Vrbatovu a Labskou boudu, k prameni Labe a podél Labe údolím do Špindlerova Mlýna. Tento výlet byl 17km dlouhý,  plný krásných výhledů a těžkých sestupů.

Čtvrtý den jsme měli naplánovanou procházku po Janských Lázních, ale jelikož pršelo, dojeli jsme do Trutnova a zde se podívali po městě. Ruby (a vlastně i my všichni) jsme za tyto čtyři dny prochodili 40km.

V Dolních Lysečinách jsme potkali Rubčinýho polostrýce Bosse (Big Boss Alarm Beskyd) a s námi tam byli ubytovaní lidé s malým černostříbřitým kníračem, se kterým si Ruby každý den večer hrála u večeře v penzionu. Všichni jsme tuto dovolenou přežili bez úhony (když nepočítám každodenní bolavé nohy a Rubčino každonoční kóma) a už se zajisté těšíme na příští rok do Beskyd!

FOTKY