Neoficiální závody agility "O Jaroměřský preclík"

04.08.2013 20:00

Dnes jsme s Ruby a s mamkou vyrazily na "dámskou jízdu" do Jaroměře na neoficiální závody v agility "O Jaroměřský preclík". Ranní počasí nevypadalo moc hezky, kraťasy jsme si zabalily radši s sebou (ještě že nás to napadlo, byly potřeba) a na sebe si vzaly něco teplejšího. Po cestě místy kapalo a my nevěřily našemu stoletému slunečníku, že nás před deštěm ochrání. Na místě pak už naštěstí pršelo jen chvilku a udělalo se hezky. Po zápise a vyvěšení startovky jsme zjistily, že se "i velcí L psi, kteří běhají na M překážkách počítají do M a ne do L", jak tomu bylo na předcházejících závodech. V kategorii "začátečníci L" nás tedy bylo 6 týmů.  

První se běžel Jumping I. Krásný běhavý parkur, ale kdo ví, co ta naše slečna zase vymyslí, že? V tomto běhu jsme měli krásnou rychlost (až jsem se divila), Ruby vnímala, hnala dopředu, škoda jedné shozené laťky - 2. místo. Druhé se běželo agility. V parkuru jsme neměli zařazenou houpačku, opět hezký a rychlý běh, obě jsme se snažily, bohužel "skočená" (podle videa to tak nevypadá a já se na ni při běhu nekoukala) zóna na áčku a opět úžasné 2. místo. Jako třetí (a poslední) parkur se běžel Jumping II. V tuto dobu už bylo vedro na padnutí, takže jsem tomu nedávala moc velké naděje. Ruby opět překvapila a i třetí parkur běžela stejně hezky jako dva předešlé. Nejspíš mojí chybou ale oběhla jednu překážku, doteď nevím, jak jsem měla jít jinak. Ostatní psi si asi hodně odpočinuli, protože i přes tento výkon byli skoro všichni lepší a my jsme zůstaly na 5. místě.

Domů jsme přijely téměř po 12 hodinách a Ruby se (již tradičně) najedla a upadla do hlubokého spánku. Děkuji pořadatelům za skvěle zvládnuté závody a krásné ceny, paní rozhodčí za pochvalu Rubčiný rychlosti a mého vedení (tato pochvala patří především Evče Kočnarové, která nás vše učí, i když ta stahovačka v prvním běhu byla asi tak pětivteřinová), mamce za odvoz a podporu a Rubince za odběhané parkury. 

FOTKY

VIDEO