Neoficiální závody agility "RA ko MY"

19.10.2013 20:00

Dnes jsme s Ruby a se sestřičkou vyrazily do ZKO Vysoké Mýto na každoročně pořádané neoficiální závody mezi našemi cvičáky. Letos se, kvůli přestěhování našeho cvičáku, závody z "RY ko MY" (Rychnov kontra Mýto) přejmenovaly na "RA ko MY" (Rarášci kontra Mýťáci). S Rubčou jsme závodili v kategorii pokročilých závodníků, kde se sešlo celkem 17 týmů. Ruby se konečně - po měsíci a půl zpoždění - rozhárala, takže jsme byly přesunuty na konec startovní listiny. Naštěstí týmů bylo celkově "málo", takže průběh závodů utíkal rychle. 

Jako první se běžel parkur Agility. Na trati byly nějaké chytáky, ale celkem se mi líbil (obzvláště rovinka se slalomem nakonci a tři tunely uprostřed parkuru). Ruby běžela rychle, ale opět jsme získaly jednu odmítačku na "outu" a asi tam byly i nějaké skočené zóny na áčku (u kterého vršek doslova přelétla) nebo na houpačce (kterou tak nějak přelétla taky). Nakonec jsme i s těmito chybami a v konkurenci starších a zkušenějších týmů "ukořistily" krásné 7. místo. Po našem parkuru Agility šly na řadu čtyři začátečníci a pak Jumping. Byl vylosován parkur z EOJ s (pro nás) ošklivým začátkem, na kterém jsme vyfasovaly "krásný" DIS. Hned o dvě překážky bysme měly DIS další, asi v polovině další a kdyby jsme zvládly i to, čekal by nás DIS za tři odmítnutí... V tomto parkuru jsme si s Ruby prostě nerozuměly. Možná jen na posledních čtyřech překážkách. V součtu obou běhů jsme skončily na slušném 10. místě. Za fotky moc děkujeme Verče Hostinské. 

V Mýtě jsme strávily krásné dopoledne, zajely jsme si k babičce (u které jsme noc před závody spaly) na oběd, ještě jsme udělaly nějaké práce na zahradě, pozdě odpoledne dojely domů, po zbytek dne lenošily a nabíraly síly na nedělní cvičák. 

VIDEO