Turistický výlet na Malý a Velký Blaník

23.05.2015 23:00

Dnes jsme s rodiči a Ruby jeli na letošní první turistický výlet s názvem "Po stopách Blanických rytířů". Autobus nás nakládal před šestou hodinou ranní, ještě se udělaly další tři zastávky pro zbytek turistů a čekala nás tříhodinová cesta do Vlašimi. Celá tůra byla rozdělena do několika menších, s možností popojet kousek autobusem, podle schopnosti jednotlivých turistů. To bysme ale nebyli my, abysme nešli tu nejdelší.

Ve Vlašimi jsme si prošli zámecký park s naučou stezkou, se spoustou zajímavostí, krásných míst a staveb a tato prohlídka nám připsala první 4 km. Z Vlašimi jsme šli pěšky přírodou do obce Kondrac, kde jsme se zastavili na pití a malé občerstvení. Dále jsme pokračovali lesem na Velký Blaník (638 m n. m.). Zde jsme vylezli na rozhlednu a kochali se krásou okolí z takové výšky. Další zastávkou byl Malý Blaník (580 m n. m.), na který jsme se dostali údolím, loukou a lesem. Na Malém Blaníku je krásná zřícenina kaple sv. Máří Magdaleny a na oba Blaníky vede naučná stezka. Z Malého Blaníku jsme se několika oklikami dostali do Louňovic pod Blaníkem. Tady jsme se setkali s ostatními turisty, dali si něco k obědu a Rubča za odměnu sušené vepřové ucho. Kolem páté hodiny jsme nasedli do autobusu a jelo se domů. 

Celkem jsme nachodili něco málo přes 20 km a vidělli nová krásná místa. Jsme velice rádi, že bylo hezké počasí, občas i na tričko a hlavně že nepršelo.

FOTKY